buitenland

Franse camping ontruimd om grote brand

19 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

LA ROCHELLE (ANP) – Ongeveer 1400 kampeerders op een eiland voor de Franse westkust hebben in de nacht van donderdag op vrijdag moeten vluchten voor een grote brand. Vier mensen raakten lichtgewond, onder wie een meisje van 5 en een brandweerman. Negen caravans en drie auto’s gingen in vlammen op, melden lokale media.

De gasten van camping Le Signol op het eiland Oléron moesten volgens de Franse nieuwszender France Bleu de nacht doorbrengen op het dorpsplein van het naburige Saint-Georges d’Oléron. In de loop van de ochtend, toen het gevaar was geweken, konden ze terugkeren naar de camping.

De brand brak even na 02.00 uur uit in een caravan of camper. Vermoedelijk was een ontploffende gasfles de boosdoener.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.