buitenland

Venezolanen grens over voor eten en medicijnen

17 juli 2016Leestijd: 1 minuut

CCUTA (ANP/DPA) – Tienduizenden Venezolanen hebben dit weekeinde van een tijdelijke opening van de grens met Colombia gebruik gemaakt om levensmiddelen, medicijnen en andere benodigdheden in te slaan. Het Colombiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken telde zaterdag en zondag in de noordelijke deelstaat Norte de Santander 35.000 bezoekers uit het buurland.

Vorige weekeinde waren al duizenden Venezolanen de grens overgegaan om inkopen te doen. De regering had de grens een jaar geleden gesloten om smokkel tegen te gaan.

In het olierijke Venezuela zijn de schappen in de supermarkten vrijwel leeg en heerst aan bijna alles groot gebrek. Door de lage olieprijzen beschikt het land over te weinig deviezen om grondstoffen en producten in te voeren. De socialistische regering van president Nicolás Maduro wijt de crisis aan een ,,economische oorlog” van ondernemers en het buitenland, maar critici geven de schuld aan de economische politiek van zijn regering.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.