buitenland

Opnieuw arrestaties na aanslag in Nice

17 juli 2016Leestijd: 1 minuut

NICE (ANP/RTR) – De Franse politie heeft zondagochtend een man en een vrouw gearresteerd in verband met de aanslag op de boulevard van Nice afgelopen donderdag. Daarbij werden 84 mensen gedood, die de nationale feestdag op 14 juli vierden. Ook vielen er meer dan driehonderd gewonden.

De autoriteiten hebben in totaal zeven mensen opgepakt in verband met de aanslag, die door terreurbeweging Islamitische Staat is opgeëist. Na de aanslag met een truck waren al de ex-vrouw van de dader en vier mannen uit zijn directe omgeving aangehouden. De ex-vrouw is zondag weer vrijgelaten.

De politie heeft nog geen concrete bewijzen dat de dader banden had met de radicale islam. Het aan Islamitische Staat verbonden persagentschap Amaq noemde de Tunesiër zaterdag ,,een soldaat” van IS. De eerste verhoren zouden hebben uitgewezen dat de dader in de afgelopen tijd geradicaliseerd zou zijn.

De 31-jarige Tunesische dader, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, reed met een vrachtwagen op de menigte in, zigzaggend langs de boulevard Promenade des Anglais. Pas na bijna twee kilometer schoot de politie hem uiteindelijk dood. Volgens gerechtelijke bronnen had Bouhlel de boulevard op 12 en 13 juli al geobserveerd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.