buitenland

Onderzoek naar politiebeveiliging Nice

21 juli 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – De Franse regering stelt een onderzoek in naar de getroffen veiligheidsmaatregelen voorafgaand aan de aanslag in Nice, op 14 juli. Minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, wil duidelijkheid over de aanwezigheid van landelijke politie-eenheden, na zware kritiek dat de voorzorgsmaatregelen onvoldoende waren.

Zo blijkt uit een onderzoek van de linkse krant Libération dat er op de nationale feestdag slechts één lokale politiewagen aanwezig was op de boulevard op het moment dat de vrachtwagen inreed op de aanwezigen. Door de aanslag kwamen 84 mensen om het leven. Zo’n tweehonderd mensen raakten gewond.

De regering had eerder laten weten dat er ook nationale politie aanwezig was om de veiligheid te waarborgen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.