buitenland

Duizenden bootvluchtelingen gered bij Libië

19 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ROME (ANP) – Zo’n 3200 bootvluchtelingen zijn dinsdag gered van overvolle boten voor de kust van Libië. Mensensmokkelaars zouden het mooie weer en de rustige zee hebben aangegrepen om zeker 26 vaartuigen richting Italië te sturen, zei een woordvoerder van de Italiaanse kustwacht.

Schepen uit meerdere landen namen deel aan de reddingsoperatie. Zo brachten drie Italiaanse marineschepen samen zo’n 1000 vluchtelingen in veiligheid. Ook schepen uit Groot-Brittannië, Spanje en Ierland schoten de migranten te hulp. Volgens de kustwacht is tot dusver één lichaam geborgen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.