buitenland

Broer opgepakt voor moord op Pakistaans model

17 juli 2016Leestijd: 1 minuut

LAHORE (ANP) – De broer van Qandeel Baloch, een Pakistaanse beroemdheid op social media, is aangehouden voor de moord op zijn zus. Waseem Baloch werd zaterdagavond gearresteerd in Dera Ghazi Khan in centraal Pakistan, meldde de BBC zondag.

Volgens een Pakistaanse krant heeft hij de moord bekend. Hij verklaarde Qandeel te hebben gedrogeerd en gewurgd ,,voor het onteren van de naam Baloch”. De 26-jarige Qandeel Baloch werd bekend voor het posten van pikante, soms ranzige, foto’s en video’s. Ze wilde daarmee de strenge zeden in haar land aan de kaak stellen.

Baloch, die ook wel de Kim Kardashian van Pakistan werd genoemd, werd gewurgd in haar slaapkamer in het huis van de familie in de stad Multan, waarna haar vader de politie belde. De broer was na de moord verdwenen.

In Pakistan zijn elk jaar meer dan vijfhonderd mensen, vooral vrouwen, slachtoffer van eerwraak. Ze worden veelal door hun eigen familie omgebracht, om schande die aan de gemeenschap is toegebracht uit te wissen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.