buitenland

Amerika bant vluchten van en naar Turkije

16 juli 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – The U.S. Federal Aviation Administration (FAA), de organisatie die verantwoordelijk is voor de veiligheid van de Amerikaanse luchtvaart, heeft vliegverkeer tussen Turkije en Amerika verboden. Dat besluit volgt op de mislukte coup van vrijdagavond in Turkije.

In een verklaring laat de FAA weten samen met de State Department en Homeland Security de situatie in Turkije in de gaten te houden. ,,De beperkingen zullen aangepast worden, zodra de situatie in Turkije verandert”, valt te lezen in de verklaring.

In totaal zijn 265 mensen bij de poging tot staatsgreep om het leven gekomen. 1563 militairen zijn opgepakt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.