buitenland

Aantal opgepakte Turkse militairen 2839

16 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP) – De Turkse autoriteiten hebben tot nu 2839 militairen opgepakt die zouden hebben deelgenomen aan de poging tot staatsgreep in het land. Dit liet de Turkse premier Binali Yildirim zaterdag weten.

Volgens Yildirim worden er nog steeds aanhoudingen verricht, maar is de situatie volledig onder controle. Degenen die de ruggengraat vormden van de couppoging zitten vast, zei hij. De premier riep de bevolking verder op zaterdagavond met vlaggen de straten en pleinen op te gaan..

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.