buitenland

Helpers blokkeren toegangswegen Simbach

04 juni 2016Leestijd: 1 minuut

SIMBACH AM INN (ANP/DPA) – De hulpvaardigheid in het ondergelopen Beierse plaatsje Simbach am Inn is zo groot, dat zaterdag chaos is uitgebroken op de toegangswegen. De politie voelde zich genoodzaakt te melden dat er geen hulp meer nodig is. De geïmproviseerde parkeerplaatsen zijn vol en meer helpers kunnen niet naar het overstroomde gebied worden gebracht.

Volgens burgemeester Klaus Schmid is het verkeer op de toegangswegen naar Simbach nu helemaal vastgelopen. ,,Je hebt twee uur meer nodig dan anders. Helpers die nog onderweg zijn, moeten omkeren”, zei hij. Vrijdag meldden zich duizend vrijwilligers in het plaatsje. Zaterdag was dat aantal nog groter.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.