buitenland

Doden na aanslagen bij Damascus

11 juni 2016Leestijd: 1 minuut

AMMAN (ANP) – Twee aanslagen bij de Syrische hoofdstad Damascus hebben zaterdag aan zeker acht mensen het leven gekost. Tientallen raakten gewond, meldde de staatstelevisie.

Doelwit van de aanslagen was Sayeda Zeinab, een voorstad van Damascus waar het belangrijkste sjiitische heiligdom van het land staat. Een van de aanslagen werd gepleegd door een zelfmoordterrorist, de ander met een autobom. Volgens een sjiitische geestelijke werd de auto niet ver van het heiligdom opgeblazen.

De voorstad is geregeld het toneel van aanslagen. Zeker drie werden dit jaar opgeëist door terreurbeweging Islamitische Staat.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.