buitenland

Trump pleit voor hoger belasten rijken

08 mei 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP) – De belastingen voor de rijkste Amerikanen zouden omhoog moeten. Dat heeft de gedoodverfde Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zondag gezegd. De uitlating is opmerkelijk, omdat de voordelen van Trumps voorgestelde belastingplan volgens analisten vooral bij de allerrijksten terecht zouden komen.

Trump was zondag te gast in het politieke praatprogramma Meet The Press. Hij zei daarin ook voorstander te zijn van een hoger minimumloon, ofschoon hij de beslissing daarover wil overlaten aan de staten. ,,Ik weet niet hoe je kan leven van 7,25 dollar per uur”, zei de omstreden miljardair in een verwijzing naar het huidige federale minimumloon. Ook hiermee wijkt Trump van zijn eerdere standpunt af. Eerder dit jaar zei hij dat de Verenigde Staten aan concurrentiekracht zouden verliezen als het minimumloon wordt verhoogd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.