buitenland

Doden bij ongeval met bussen in Afghanistan

08 mei 2016Leestijd: 1 minuut

KABUL (ANP) – Een ongeval met twee bussen en een tankwagen in Afghanistan heeft aan ongeveer vijftig mensen het leven gekost. Circa zeventig anderen zouden gewond zijn geraakt. Het ongeluk gebeurde zondagochtend op de weg tussen de hoofdstad Kabul en de stad Kandahar.

Volgens de Afghaanse politie vlogen alle drie de voertuigen vrijwel direct na de aanrijding in brand. De tankwagen was volgens de gouverneur van de provincie Ghazni gevuld met brandstof. Volgens hem zijn veel gewonden er slecht aan toe. Er bestaat nog geen duidelijkheid over de toedracht van het ongeval, zo meldt het Afghaanse nieuwsagentschap TOLOnews.

In de twee bussen zouden tezamen ongeveer 125 passagiers hebben gezeten, die onderweg waren naar Kandahar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.