buitenland

Davutoglu bezoekt achterban in Konya

06 mei 2016Leestijd: 1 minuut

KONYA (ANP/DPA) – Na de aankondiging van zijn aftreden als premier van Turkije is Ahmet Davutoglu vrijdag naar zijn geboortestad Konya in Centraal-Anatolië gevlogen, waar hij veel aanhangers heeft en veel aanzien geniet. Ongeveer 2000 fans kwamen hem op de luchthaven begroeten. Ze riepen volgens het persbureau DHA leuzen als ,,Erdogan is onze leider, Davutoglu onze waardigheid”.

De op een zijspoor belande minister-president sprak zijn achterban slechts tien seconden toe. ,,Moge Allah de staat en het volk behoeden voor schade”, was de belangrijkste opmerking. Over zijn aanstaande vertrek als voorzitter van de islamitisch-conservatieve AK-partij wilde hij niets kwijt. Davutoglu spoedde zich vervolgens naar een moskee in Konya voor het vrijdaggebed.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.