buitenland

Z-Korea: twee mislukte rakettesten N-Korea

28 april 2016Leestijd: 1 minuut

SEOUL (ANP) – Noord-Korea heeft donderdag twee tests uitgevoerd met raketten voor de middellange afstand. Beide raketten begaven het echter al snel na de lancering en stortten neer, zei het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie.

De eerste raket, waarschijnlijk een van het type Musudan met een bereik van 3000 kilometer, werd rond 6.40 uur lokale tijd aan de oostkust gelanceerd. De raket stortte al na enkele seconden neer. Nog geen uur later werd eenzelfde soort raket in hetzelfde gebied afgevuurd, maar ook die lancering lijkt te zijn mislukt.

Eerder deze maand mislukte de lancering van eenzelfde type raket eveneens. De Zuid-Koreanen denken dat de noorderburen haast wilden maken met de lanceringen om op het partijcongres van volgende week successen te kunnen presenteren.

De Verenigde Staten volgden de lanceringen met een satelliet. Volgens Washington zijn de raketten geen bedreiging voor de VS. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt later donderdag op verzoek van de VS wel bijeen, zeiden diplomaten in New York.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.