buitenland

Doden geborgen na helikoptercrash Noorwegen

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

TURY (ANP) – De Noorse reddingsbrigade heeft elf lichamen geborgen na de helikoptercrash van eerder vrijdag. Dat meldt de Noorse tv-zender NRK. In totaal zaten er dertien mensen in de helikopter toen die neerstortte. Naar de andere twee inzittenden wordt nog gezocht.

De crash gebeurde bij Tury, niet ver van het noordelijke Bergen. Het toestel was volgens Noorse media afkomstig van een van de booreilanden in de noordelijke Atlantische Oceaan. Elf van de inzittenden waren Noren, de andere twee kwamen uit Groot-Brittannië en Italië.

Getuigen zeggen dat de rotor van de helikopter viel voordat die de grond raakte. De helikopter zou volledig vernield zijn en ligt deels in het water.

Het toestel is een Eurocopter, die wordt gemaakt door een dochterbedrijf van vliegtuigbouwer Airbus. ,,Er zijn in 2012 problemen geweest met dit type helikopter. Voor dat model zijn in 2012 en 2013 beperkingen ingesteld”, zei de Noorse Autoriteit voor de Burgerluchtvaart in een verklaring. Het Noorse staatsoliebedrijf liet weten alle helikopters van dit type voorlopig aan de grond te houden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.