buitenland

Betogers dringen Groene Zone Bagdad binnen

30 april 2016Leestijd: 1 minuut

BAGDAD (ANP) – Honderden aanhangers van de sjiitische geestelijke Moqtada al-Sadr zijn zaterdag de zogeheten Groene Zone in de Iraakse hoofdstad Bagdad binnengedrongen. Enkele betogers kwamen tot in het parlementsgebouw in de zone.

In de streng beveiligde Groene Zone van Bagdad zijn tal van ambassades en ministeries gevestigd. De aanhangers van Sadr waren over de betonnen muur naar de Groene Zone geklommen om politieke hervormingen te eisen. Ze willen onder meer dat er een kabinet van technocraten komt.

Eigenlijk zou het Iraakse parlement zaterdag stemmen over de benoeming van enkele ministers. Die stemming is enkele weken uitgesteld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.