buitenland

Ban bezorgd over vluchtelingenpolitiek

28 april 2016Leestijd: 1 minuut

WENEN (ANP) – VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft donderdag zijn zorg uitgesproken over de steeds strengere vluchtelingenpolitiek in Europa. In een toespraak voor het Oostenrijkse parlement in Wenen riep hij op tot een open omgang met mensen die bescherming zoeken.

Woensdag nog besloot het Oostenrijkse parlement met een ruime meerderheid tot een drastische aanscherping van de asielwetgeving. Ban verwelkomde een open discussie over de integratie van vluchtelingen. ,,Maar ik ben ook zeer ongerust over de vijandigheid jegens vluchtelingen, die binnen en buiten Oostenrijk toeneemt”, voegde hij eraan toe.

De VN-chef was tijdens een meerdaags bezoek aan Oostenrijk door het parlement voor een toespraak uitgenodigd. Verschillende organisaties van de Verenigde Naties hebben Wenen als standplaats.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.