Finland meest geletterde land

12 maart 2016Leestijd: 1 minuut

NEW BRITAIN (ANP) – Finland, Noorwegen, IJsland, Denemarken en Zweden vormen de top vijf van de wereld als het gaat om geletterdheid. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Connecticut. Geletterdheid is niet alleen kunnen lezen en schrijven, maar ook informatie kunnen begrijpen en gebruiken.

Nederland staat op de tiende plaats, ruim voor landen als Frankrijk en Groot-Brittannië. Onder aan de lijst, op de plaatsen 59, 60 en 61 bungelen Thailand, Indonesië en Botswana.

In het onderzoek is onder meer gekeken naar lezen op school, het lezen van kranten, het gebruik van bibliotheken en de toegang tot computers.

ANP
Lees meer

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.