buitenland

Tunesisch grenshek moet jihadisten weren

07 februari 2016Leestijd: 1 minuut

TUNIS (ANP) – De Tunesische autoriteiten hebben de bouw afgerond van een 200 kilometer lange muur aan de grens. De barrière dient om extremisten uit buurland Libië te weren, zei minister Farhat Hachani (Defensie) zaterdag.

Tunesische militairen bouwden de muur op zo’n twee kilometer van de grens. Met hulp uit Europa en de Verenigde Staten wordt de barricade op termijn ook voorzien van camera- en radarbewaking, aldus minister Hachani.

Tunesië werd vorig jaar opgeschrikt door een aantal bloedige terreuraanslagen. Volgens functionarissen hadden de daders getraind in kampen van Libische jihadisten. Sinds de val van dictator Muammar Gaddafi verkeert Libië in chaos. Daardoor heeft onder meer terreurgroep Islamitische Staat er voet aan de grond weten te krijgen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.