buitenland

EU-leiders gaan slapen

19 februari 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – De eerste dag van de Europese top in Brussel is ten einde. Rond 02.25 uur in de nacht van donderdag op vrijdag beëindigde EU-president Donald Tusk de vergadering. Op de agenda stonden het migratievraagstuk en nieuwe voorwaarden aan het EU-lidmaatschap van Groot-Brittannië.

De nachtelijke uren worden door de meeste leiders gebruikt voor slaap. Diplomaten en juristen zullen juist hard aan het werk moeten om zorgen weg te nemen en met nieuwe teksten te komen over het EU-lidmaatschap van Groot-Brittannië. Later op vrijdagochtend komen de regeringsleiders en staatshoofden weer bijeen.

Het overleg donderdag over de vluchtelingenproblematiek verliep naar verluidt zeer gespannen. De discussies waren fel. Over de Britse kwestie zijn nog geen knopen doorgehakt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.