Premium Lock Sandra Roelofs, voormalig first lady Georgië: ‘Ik houd rekening met wraak’

31 juli 2023Leestijd: 5 minuten
header - 2023-07-31T110207.936

In 2003 stond de Zeeuwse Sandra Roelofs (54) aan de wieg van de revolutie in Georgië. Nu is ze student psychologie en zit haar man, oud-president Micheil Saakasjvili, zes jaar celstraf uit. Gesprek in Tbilisi.

Het is 6.30 uur, zondagochtend. Op de Brug van de Vrede, in het hart van de Georgische hoofdstad Tbilisi, zit Sandra Roelofs met een cello tussen haar knieën op een kruk. Gekleed in een roze bloes en spijkerbroek, met haar haren in vlechten, speelt ze het volkslied van Georgië. Het met een drone gefilmde optreden is bestemd voor haar honderdduizenden volgers op sociale media. ‘Bedoeld als steun aan Oekraïne,’ legt Roelofs uit.

Voorbijgangers herkennen haar meteen. Zoals de man die op een step voorbij zoeft, even inhoudt en omdraait om haar gedag te zeggen. ‘Onze Hollandse Sandra!’ roept hij glunderend. ‘De beste first lady die we in Georgië ooit hebben gehad.’

Sandra Roelofs in Tbilisi. Op straat wordt zij nog altijd herkend. Foto: Zurab Tsertsadze
Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw