buitenland

Jonathan Holslag nieuwe online columnist EW

07 juni 2022Leestijd: 1 minuut

Politicoloog Jonathan Holslag (40) gaat elke woensdag een bijdrage schrijven over internationale ontwikkelingen voor ewmagazine.nl. Op 8 juni verschijnt de eerste aflevering.  

Holslag is als politicoloog verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij schreef verschillende boeken, in het bijzonder over Azië en de opkomst van China en wat dit betekent voor Europa. In 2014 verscheen De kracht van het paradijs. Hoe Europa kan overleven in de Aziatische eeuw, een jaar later Onmogelijke vrede. China’s moeizame opmars in Azië 

Lees hier de eerste bijdrage van Jonathan Holslag: Komt er een Russisch najaarsoffensief?

Daarnaast publiceerde Holslag een veelgeprezen boek over de wereldgeschiedenis aan de hand van opeenvolgende rijken en hun oorlogen: Vrede en oorlog. Zijn meest recente boek is Van muur tot muur. De wereldpolitiek sinds 1989 

Daarnaast is Jonathan Holslag een veelgevraagd spreker en opiniemaker. Zijn wekelijkse bijdragen aan ewmagazine.nl verschijnen ook als column in het Vlaamse tijdschrift Knack 

De redactie van EW is verheugd Holslag te verwelkomen als vaste online columnist.  

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.