Coronacrisis Premium Corner

Hoe vaccin-voorland Israël immuniteit wil afdwingen

25 februari 2021Leestijd: 4 minuten

Israëliërs die zijn gevaccineerd of hersteld van COVID-19, kunnen sinds kort met een ‘groene pas’ naar sportscholen en culturele voorstellingen, maar de regering bereidt nieuwe wetten voor die veel dieper ingrijpen in de persoonlijke vrijheden.

De maatregelen moeten de economie verder opengooien en vaccinatietwijfelaars over de streep trekken, maar dreigen tegelijk te leiden tot een nieuwe tweedeling in de samenleving. ‘Of je doet mee aan het feest of je raakt achterop,’ waarschuwt minister van ­Gezondheid Yuli-Yoel Edelstein.

Voor vertier is vaccin nodig

Essentiële zaken, zoals winkels en bibliotheken, blijven voor iedereen toegankelijk, maar wie ontspanning en vertier zoekt, of naar het buitenland wil, zal een spuit moeten halen. Toch weigert een deel van de bevolking dat, uit angst voor bijwerkingen of omdat het vaccin niet effectief zou zijn. Deze zorgen zijn niet op feiten gebaseerd. Die feiten laten het tegendeel zien.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.