Vilnius Premium Corner

Erkenning voor de heidenen

07 augustus 2018Leestijd: 2 minuten

Wie ooit door Litouwen heeft getoerd, is het misschien opgevallen: hier en daar in het landschap staan totempaal-achtige houten kruizen die zijn versierd met zonnen, manen en andere pre-christelijke symbolen. Soms is Christus zelf afgebeeld als een piekerende, sjamaan-achtige figuur. Enkele exemplaren zijn ook voorzien van een kapelletje en een dakje.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.