München Premium Corner

Het kruis keert terug aan de muur in overheidsgebouwen

12 juni 2018Leestijd: 2 minuten

De scheiding tussen kerk en staat is in Duitsland goed geregeld. Officieel is de Duitse staat tot religieuze neutraliteit verplicht. Mensen met hoofddoek mogen geen recht spreken of mensen aanklagen. Dat betekent tegelijk dat een rechter of officier van justitie niet openlijk een kruis op de borst mag dragen. Behalve in Beieren, want daar is vooral de katholieke kerk wat sterker vertegenwoordigd.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.