Duitsland

Politie Hamburg arresteert 19-jarige Syriër met explosieven

31 oktober 2017Leestijd: 1 minuut

De Duitse politie heeft een 19-jarige man uit Syrië aangehouden, op verdenking van voorbereiding van een terroristische aanslag. De man zou een aanslag voorbereiden met explosieven.

Dat meldt de politie in Hamburg. De man zou chemicaliën in bezit hebben. De 19-jarige man heeft de Syrische nationaliteit, en luistert volgens de Duitse politie naar de naam Yamen A.. Hij wordt verdacht van het voorbereiden van een ernstig geweldsdelict.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Opgepakt in Schwerin

Hij werd opgepakt door zwaarbewapende politie in het noord-Duitse stadje Schwerin. Ook wordt zijn appartement doorzocht in Duitsland. De verdachte wordt in verband gebracht met een terreuraanslag.

De verdachte zou sinds juli 2017 met het plan rondlopen om een aanslag te plegen in Duitsland, en daarbij zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Het is nog niet bekend of de verdachte een concreet doelwit voor ogen had.

De Hamburgse politie komt later op de dag met een verklaring.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.