Groot-Brittannië

Londen verlaagt dreigingsniveau na arrestatie tweede verdachte

17 september 2017Leestijd: 1 minuut

Groot-Brittannië heeft het dreigingsniveau van aanslagen in het land naar beneden bijgesteld van ‘kritiek’ naar ‘ernstig’. Minister van Binnenlandse Amber Rudd zei zondag dat dit besluit is genomen op basis van de vooruitgang die is geboekt in het onderzoek.

Na de aanslag met de bomtas had premier Theresa May het dreigingsniveau van aanslagen in het land bijgesteld van ‘ernstig’ naar ‘kritiek’. Dat is het hoogste niveau, wat betekent dat op korte termijn een terreurdaad wordt verwacht.

Inval bij een ouder echtpaar

Door een deels mislukte explosie in het volle treinstel bij station Parsons Green raakten vrijdag dertig mensen gewond. De zelfgemaakte bom vatte vlam, maar explodeerde niet volledig, waardoor de schade relatief beperkt bleef. De politie arresteerde zaterdagavond een 21-jarige man uit Hounslow, in het westen van de Britse hoofdstad.

Arendo JoustraTerroristen willen aandacht: wat moeten de media hiermee? Lees dit commentaar van Arendo Joustra >

Eerder op zaterdag werd al een 18-jarige verdachte opgepakt in het havengebied van Dover, waarvandaan de ferries varen naar Calais, Frankrijk- en vice versa. Gisteren was er eveneens een inval in een pand in de Londense voorstad Sudbury.

Er zou een ouder echtpaar wonen dat in de loop der jaren tal van pleegkinderen heeft opgevoed en in 2009 een onderscheiding kreeg van de Britse koningin Elizabeth. Sudbury ligt op een paar kilometer afstand van Hounslow.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.