Team-Trump

Kushner: ‘Ik spande niet samen met de Russen’

24 juli 2017Leestijd: 2 minuten

Jared Kushner, schoonzoon en speciaal adviseur van Donald Trump, bevestigt dat hij vier keer contact heeft gehad met de Russen.

Kushner zegt dat de ontmoetingen van weinig betekenis waren en dat hij niet samenspande met de Russische overheid om zo zijn schoonvader aan het presidentschap te helpen. ‘Ook ken ik niemand in het campagneteam die dit wel heeft gedaan met een buitenlandse overheid,’ zo staat in Kushners statement dat is vrijgegeven voorafgaand aan zijn verhoor in de Senaat vandaag.

Schandaal rond Trump: dit zijn alle hoofdrolspelers >>

De onderzoekscommissie van de Senaat buigt zich over mogelijke Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van afgelopen jaar. Deel van het onderzoek is de mogelijkheid dat president Donald Trump tijdens de campagne samenspande met de Russische overheid. In verband met dit onderzoek wordt Kushner gehoord.

Belastende informatie van het Kremlin

Kushners relaties met Rusland kwamen de afgelopen weken onder een vergrootglas te liggen. Zo werd bekend dat Kushner aanwezig was bij een gesprek met de Russische advocaat Natalja Veselnitskaja. Zij zou belastende informatie over Hillary Clinton hebben beloofd.

Kushner heeft altijd ontkend te weten waar de meeting over ging totdat hij zich bij Trump jr. voegde. Toen hij doorhad dat de adoptie van Russische kinderen centraal stond, probeerde hij de meeting te verlaten. Hij onderbouwt dat in zijn statement met het verhaal dat hij zijn secretaresse zou hebben aangezet om hem uit de vergadering te halen.

Wie is toch Natalja Veselnitskaja, spil in Trump-affaire?

Niet openbaar

Naast het gesprek met de advocaat ontmoette Kushner ook bankier Sergej Gorkov die bekendstaat als een vertrouweling van het Kremlin.  Kushner ontkent dat er is gesproken over de sancties tegen Rusland of over zaken gerelateerd aan zijn privé-ondernemingen.

De hoorzitting met de onderzoekscommissie van de Senaat is vrijwillig. Het verhoor is niet openbaar en gebeurt niet onder ede. Later vandaag zal Kushner de commissie te woord staan.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.