buitenland

Afghaan verdacht van moord op dochter Duitse EU-functionaris

04 december 2016Leestijd: 2 minuten

Een 17-jarige Afghaanse asielzoeker is gearresteerd op verdenking van moord en verkrachting van een 19-jarige medicijnenstudent uit Freiburg. Maria Ladenburger kwam in oktober om het leven toen ze terugkwam van een feestje en werd overmeesterd op een fietspad.

Ladenburgers lichaam werd op 16 oktober aangetroffen in de Dreisam-rivier. Volgens een onderzoekscommissie van de politie is zij om het leven gekomen door verdrinking, meldt Deutsche Welle.

Zijn haar deed vermeende dader de das om

Onderzoek moet nog uitwijzen of zij na de verkrachting bewusteloos in het water is gevallen, of dat de dader haar met geweld heeft doen verdrinken. De vermoedelijke dader is een 17-jarige Afghaanse ‘onbegeleide vluchteling’, die sinds zijn komst naar Duitsland in een gastgezin verbleef in Freiburg, aldus de politie.

De verdachte kon worden opgespoord dankzij DNA van een haar die op het lichaam van Ladenburger werd gevonden. De Afghaanse migrant werd vrijdag opgepakt. De recherche vond onder meer een 18,5 centimeter lange zwarte haar en een zwarte shawl bij de plek waar de fiets van de vrouw werd aangetroffen.

Dochter hoge EU-functionaris

Ook op de rem van de fiets zat bruikbaar DNA-materiaal. Het slachtoffer is de dochter van ‘een hoge EU-functionaris’, weet de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Het zou gaan om Clemens Ladenburger, de rechterhand van de directeur-generaal juridische dienst van de Europese Commissie‘ in Brussel.

Of de twee elkaar kenden of dat Ladenburger willekeurig het slachtoffer is geworden, moet nog worden uitgezocht. De politie onderzoekt nu of er ook een verband is met de moord en verkrachting van de 27-jarige Carolin G. in november in Freiburg. Zij vertrok van huis om te gaan joggen maar kwam niet meer terug. Zij werd later verkracht en vermoord aangetroffen. Volgens de politie is er nog niets bekend over een mogelijk verband.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.