buitenland

‘Keulen’-verdachten opgepakt dankzij foto’s

09 maart 2016

De Duitse politie heeft twee verdachten opgepakt die betrokken zouden zijn geweest bij de massa-aanrandingen in Keulen tijdens Oud en Nieuw. De verdachten werden aangehouden nadat de politie dinsdag foto’s van verdachten had verspreid.

Dat meldt de lokale krant Rheinische Post. De Keulse officier van justitie heeft het bericht  bevestigd.

Onderzoeksteam

De twee aangehouden mannen zijn 26 en 31 jaar oud. De 26-jarige verdachte werd gearresteerd in Kerpen, op ongeveer 30 kilometer van Keulen. De andere man (31) kwam zelf naar voren op het politiebureau in Hamm.

De twee verdachten worden nu verhoord door het speciale onderzoeksteam dat werd opgezet voor de gebeurtenissen in Keulen. Er moet volgens het onderzoeksteam nog worden bepaald of de mannen in kwestie vluchtelingen zijn of niet.

De foto’s van de vijf verdachten zijn gemaakt met mobiele telefoons van omstanders en slachtoffers. Ook hebben beveiligingscamera’s de vermoedelijke daders opgenomen. De vijf mannen worden gezocht op verdenking van seksuele intimidatie, aanranding en diefstal.

Publiek

Tijdens de Keulse jaarwisseling werden tientallen vrouwen aangerand, beroofd en in enkele gevallen verkracht. De politie kreeg honderden aangiften te verwerken. In 40 procent van de aangiften was er ook sprake van seksueel geweld. De autoriteiten hebben in totaal 75 verdachten geïdentificeerd, maar geen van hen wordt van seksueel geweld verdacht. De politie besloot dinsdag het publiek in te schakelen bij het vinden van de daders, door foto’s te verspreiden.

In februari is de eerste verdachte van de berovingen op Oudejaarsavond veroordeeld. Het gaat om een 21-jarige Marokkaan, die van de rechter zes maanden voorwaardelijke celstraf kreeg, en een boete van 100 euro voor het stelen van een mobiele telefoon.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.