Noord-Korea

Trump: Kim en zijn minister maken het niet lang meer

24 september 2017Leestijd: 2 minuten

De verbale oorlog tussen Kim Jong-un en Donald Trump gaat ook zaterdag door. De Amerikaanse president reageert op de toespraak die de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-ho zaterdag hield bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN).

Via Twitter zegt de president: ‘Net heb ik de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken gehoord. Als zijn woorden in overeenstemming zijn met de gedachten van Little Rocketman (Kim, red.) dan zullen zij er niet lang meer zitten!’ Eerder had Trump het al over de ‘totale vernietiging‘ van Noord-Korea, als dat land zich iets in het hoofd zal halen.

Sinds de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York afgelopen dinsdag zoemt de vraag rond: dreigt de Amerikaanse president nou echt een land met 25 miljoen inwoners van de kaart te vegen?

Trump ‘geestelijke gestoorde man’

De minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-ho sprak bij de VN uit dat ‘Donald Trump Noord-Korea geen andere keus laat dan raketten te ontwikkelen waarmee het doelen op het Amerikaanse vasteland kan raken.’ Trump werd in deze speech stevig beledigd: in het Witte Huis zit ‘een geestelijk gestoorde man vol grootheidswaan, die met zijn handen aan de nucleaire knop zit’.

Ri dreigde met ‘meedogenloze preventieve actie’ als er signalen zijn dat de Verenigde Staten en ‘zijn vazallen’ overgaan tot een militaire aanval of een operatie om het regime van Noord-Korea te vervangen.

Spierballenvertoon

De Amerikaanse luchtmacht heeft zaterdag B-1B bommenwerpers en F-15C straaljagers door internationaal luchtruim boven wateren ten oosten van Noord-Korea laten vliegen. Het spierballenvertoon was volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie bedoeld om te laten zien over welke militaire middelen het Witte Huis beschikt om ‘elke dreiging” het hoofd te bieden.

Volgens het Pentagon vlogen Amerikaanse bommenwerpers of jachtvliegtuigen deze eeuw nog niet zo ver ten noorden van de gedemilitariseerde zone voor de kust van Noord-Korea. Daarmee ‘onderstreepten ze hoe ernstig wij het roekeloze gedrag (van Noord-Korea) opvatten’.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.