Hella Hueck per 1 januari 2024 nieuwe hoofdredacteur EW

06 juli 2023Leestijd: 2 minuten
Hella Hueck.

Uitgeefconcern Roularta Media Nederland heeft de journaliste Hella Hueck per 1 januari 2024 benoemd tot hoofdredacteur van weekblad EW. De plenaire redactievergadering van EW stemde woensdag 5 juli bij acclamatie in met de voordracht van Hueck aan de directie. Volgens het Redactiestatuut moest minimaal tweederde van de redacteuren met de voordracht van de Redactieraad akkoord gaan.

Hella Hueck (Enschede, 1972) kan bogen op een lange journalistieke carrière. Ze werkte twaalf jaar als verslaggever voor RTL Nieuws. Ook presenteerde zij het financieel-economisch nieuws op RTLZ. In haar jaren als freelancer werkte ze onder meer voor omroep WNL, Sprout en als commentator voor het tv-programma Buitenhof. Sinds 2018 is ze in dienst bij Het Financieele Dagblad, waar ze Chef Ondernemen is.

Hueck vindt het een eer om EW  te mogen leiden

Hueck studeerde rechtsgeleerdheid in Utrecht en behaalde haar master International and Constitutional Law in Stellenbosch (Zuid-Afrika). Ook heeft ze een master radio- en televisiejournalistiek (Rijksuniversiteit Groningen).

EW is een journalistiek instituut met een rijke historie,’ zegt Hueck. ‘Ik vind het een eer het blad te mogen gaan leiden in een tijd van digitalisering, podcasts en social media.’

‘We zijn zeer verheugd met onze aanstaande hoofdredacteur. Hueck is enthousiast, optimistisch en ondernemingsgezind en durft tegendraads te zijn waar nodig,’ zegt voorzitter Carla Joosten van de Redactieraad van EW. ‘Hueck heeft haar sporen in de journalistiek ruimschoots verdiend. Met passie voor innovatie gaat zij de digitale transformatie van EW verder vormgeven. En met haar brede ervaring in de media zal ze het nieuwe boegbeeld van onze mooie titel zijn.’

Hueck zal laatste twee maanden van 2023 worden ingewerkt

‘Met Hueck halen we een journalistiek zwaargewicht binnen met ruime ervaring in de online journalistiek, met dagbladen en met de televisiewereld,’ zegt Pim Osterhaus, uitgever van EW. ‘We zijn ervan overtuigd dat Hueck de juiste persoon is om EW toekomstbestendig te blijven ontwikkelen.’

Hueck zal vanaf 1 november dit jaar deel gaan uitmaken van de hoofdredactie om op 1 januari het hoofdredacteurschap over te nemen van Arendo Joustra, die dan met pensioen gaat. Behalve uit Joustra bestaat de hoofdredactie uit adjunct-hoofdredacteur Robbert de Witt. Eind dit jaar zal Joustra 28 jaar lid zijn geweest van de hoofdredactie van EW, waarvan 24 jaar als hoofdredacteur.