stijl

Bekijk hier de nieuwste schilderijen van George W. Bush

22 maart 2013Leestijd: 2 minuten

Er zijn nieuwe foto’s verschenen van schilderijen gemaakt door oud-president George W. Bush. In februari doken er ook al foto’s op van schilderijen van Bush, nadat er was ingebroken in zijn e-mailaccount.

De mailaccount van de Amerikaanse oud-president was gekraakt door een hacker die zichzelf Guccifer noemt. Hij publiceerde destijds persoonlijke foto’s en berichten van de familie Bush.

De schilderijen zorgden voor ophef op internet. Veel mensen maakten zich vrolijk om de erbarmelijke techniek van de oud-president. Ook zijn onderwerpkeuze, zoals onderbenen in een bad, waren onderwerp van spot.

Symboliek

Volgens Gawker, die de foto’s publiceerde, is dit tot nu toe de meest interessante partij schilderijen. Op de foto’s zijn doeken te zien van landschappen, stillevens en veel dierenportretten te zien.

Aan de manier van schilderen is te zien dat Bush experimenteert met perspectief, kleur, symboliek en thematiek. Vooral perspectief blijkt lastig voor George W.

Tralies

Volgens Gawker is een schilderij van een hond het beste werk dat er tussen zit. Het dier zit op een afstand van het Witte Huis achter dikke ijzeren tralies.

Opvallend is dat de hond op dit schilderij wegkijkt, in tegenstelling tot op de andere doeken.

FBI-onderzoek

Guccifer claimt ook gevoelige informatie in handen te hebben, zoals adressen en telefoonnummers van familieleden van Bush en de code van het beveiligingshek.

Op de foto’s die hij eerder publiceerde zijn geschilderde portretten van George W. Bush in bad en onder de douche te zien.

De hacker liet eerder weten niet bang  te zijn voor het FBI-onderzoek dat naar hem loopt. ‘Ik speel al langer een spelletje met die hufters. Dit is gewoon het volgende hoofdstuk.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.