Clarence Seedorf wordt nieuwe trainer AC Milan

13 januari 2014Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse international Clarence Seedorf (37) wordt de nieuwe trainer van de Italiaanse voetbalclub AC Milan. Hij volgt Massimiliano Allegri op, die maandag is ontslagen, omdat de club een beroerd seizoen draait.

Dat melden Voetbal International en La Gazzetta dello Sport. Volgens de Italiaanse sportwebsite is Seedorf verkozen boven de Italiaan Filippo Inzaghi, die net als Seedorf tot 2012 voor AC Milan voetbalde.

Nu nog speler

Seedorf wordt naar alle waarschijnlijkheid donderdag gepresenteerd als de nieuwe hoofdcoach. Zondag debuteert hij tijdens een competitiewedstrijd tegen Hellas Verona.

De middenvelder is nu nog actief als speler bij de Braziliaanse club Botafogo. Hij was al langer bezig met een trainerscursus en liet in zijn contract opnemen dat hij gemakkelijk kan vertrekken.

Jaap Stam

De Nederlandse oud-verdediger Jaap Stam wordt samen met de Argentijn Hernán Crespo genoemd als mogelijke assistent-coach. Stam staat nog onder contract bij Ajax als assistent-trainer.

Seedorf speelde van 2002 tot 2012 voor AC Milan, Stam van 2004 tot 2006 en Crespo in het seizoen 2004/2005. Oud-premier en mede-eigenaar van AC Milan Silvio Berlusconi had al dit voorjaar zijn zinnen gezet op een trainersbaan voor publiekslieveling Seedorf.