Oud-Formule 1-piloot Schumacher zwaargewond bij ski-ongeluk

29 december 2013Leestijd: 1 minuut

De voormalige Formule 1-coureur Michael Schumacher is zwaargewond geraakt bij een ski-ongeluk in Frankrijk. De 44-jarige Duitser is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Dat meldt de Franse actualiteitenzender Europe 1 zondag.

Traumahelikopter

De meervoudig wereldkampioen Formule 1 was aan het skiën in Méribel in het ski-gebied Les 3 Vallées in de Franse Alpen. Tijdens een val zou hij met zijn hoofd tegen een rots zijn geslagen. De voormalige autocoureur droeg een helm waardoor de letselschade meeviel. Een traumahelikopter heeft de voormalige coureur overgebracht naar het ziekenhuis in het nabijgelegen Moûtiers.

De Duitser heeft vermoedelijk een zware hersenschudding maar is bij kennis. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis is Schumacher ‘erg geschrokken’.

Snelheidsduivel

Schumacher is zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1. Hij bezit een huis in het Franse skigebied, dat deel uitmaakt van De Drie Valleien. Zijn ongeval had plaats iets na 11 uur.

Schumacher geldt als een snelheidsduivel. Nadat hij voor het eerst zijn loopbaan in de Formule 1 beëindigde, richtte hij zich op de motorsport. Bij een ongeval op de motor liep hij in februari ernstige verwondingen op. Later maakte hij wel zijn comeback in de Formule 1. Zijn terugkeer bij Mercedes (2010-2012) werd geen groot succes.