Wim Kok en Geert Wilders naar begrafenis Ariel Sharon

12 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Voormalig premier Wim Kok (PvdA) zal Nederland maandag vertegenwoordigen bij de begrafenis van de Israëlische oud-premier Ariel Sharon. PVV-leider Geert Wilders zal op persoonlijke titel aanwezig zijn.

Het kabinet zal niet aanwezig zijn tijdens de plechtigheid maandag in de Knesset en later bij de bijzetting op de ranch van Sharon in Negev-woestijn, zo liet Mark Rutte zondag weten.

Wim Kok

Voormalig premier Wim Kok, die in zijn tijd met Sharon te maken had, zal Nederland in Israël vertegenwoordigen. Ook PVV-leider Wilders zal aanwezig zijn.

Op Twitter zei hij: ‘Vlieg vandaag naar Israël om daar morgen begrafenis en herdenking Ariel Sharon bij te wonen. Eervol daarbij te kunnen zijn.’ Wilders heeft Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg gevraagd of de Tweede Kamer stil wil staan bij het overlijden van de voormalig Israëlisch leider.

Afscheid

Zondag kon het volk afscheid nemen van Sharon op het plein voor het parlementsgebouw in het centrum van Jeruzalem. De voormalige generaal werd in 2006 getroffen door een hersenbloeding en lag sindsdien in coma.

Dit weekend overleed hij op 85-jarige leeftijd in het Sheba Medical Center in de stad Ramat Gan nabij Tel Aviv.