PVV-Kamerlid Louis Bontes: partij moet transparanter worden

21 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

PVV-Tweede Kamerlid Louis Bontes vindt dat zijn partij transparanter en democratischer moet worden. Hij kondigt binnenkort plannen aan, om dat te bewerkstelligen.

‘We zijn virtueel, in de peilingen de grootste partij van ons land. Dan moet je niet alles bij een man, Geert Wilders, houden,’ zegt Bontes maandag in de Volkskrant.

Verantwoordelijk

Bontes stapte vorige week uit het fractiebestuur van de PVV in de Tweede Kamer. Naast Wilders zitten ook Fleur Agema en Martin Bosma in dit bestuur. Bontes wil niet langer verantwoordelijk zijn voor beslissingen van de leiding.

‘Ik heb maar twee à drie vergaderingen gehad de afgelopen twee jaar. Ik was dus verantwoordelijk voor zaken die ik niet kende,’ zegt de PVV’er.

Bontes stapte ook op als penningmeester van de stichting ondersteuning Tweede Kamerfractie PVV. Hij legt deze taak neer vanwege het gebrek aan transparantie als het gaat om de financiering. ‘Ik wil geen verantwoordelijkheid dragen voor uitgaven waar ik geen zicht op heb.’

Verkiezingen

Behalve de financiën heeft Bontes ook moeite met enkele strategische beslissingen. Hij vindt het niet goed dat de PVV maar in twee gemeenten meedoet aan de verkiezingen.

‘Je zou kunnen denken dat mensen ook lokaal op ons willen stemmen. Het is nu wat laat om dat voor de gemeenteraadsverkiezingen te veranderen. Zoiets vergt nogal wat voorbereidingen.’