nederland

Man aangehouden voor dodelijke inbraak Zwolle

18 februari 2014Leestijd: 1 minuut

De politie heeft een 23-jarige man uit Enschede opgepakt voor de inbraak bij een 72-jarige vrouw uit Zwolle. De vrouw liep daarbij ernstig hersenletsel op en overleed de volgende dag.

Dat meldde de politie dinsdag. Volgens een woordvoerder zijn de agenten de man op het spoor gekomen door een combinatie van tips naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht, en forensisch bewijs. Vermoedelijk is het DNA van de dader aangetroffen in het huis van het slachtoffer.

Inbraak

Op 31 januari werd de vrouw thuisgebracht door haar dochter en schoonzoon in de wijk Westenholte in Zwolle. Toen zij de deur opende, kwam zij oog in oog te staan met de inbreker.

Hij gaf de vrouw een harde duw, waardoor de vrouw ongelukkig ten val kwam en hersenletsel opliep. De inbreker ging ervandoor, achtervolgd door de schoonzoon van de vrouw, maar dat mocht niet baten.

Burgerwacht

De inbraak zorgde voor veel onrust in de Zwolse wijk. Naar aanleiding van het incident zijn buurtbewoners een buurtwacht begonnen.

De wijk heeft de laatste tijd veel te maken met inbraken. Verdachte situaties worden via de smartphone (Whatsapp) doorgegeven aan elkaar en aan de politie.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.