Vriendin William R: geld kan nooit motief zijn geweest

14 januari 2014Leestijd: 2 minuten

Het is zeer onwaarschijnlijk dat William R. zijn ex-vrouw Claudia Oskam heeft vermoord vanwege de hoge alimentatie die hij haar moest betalen. De huidige vriendin van R. kan niet geloven dat haar vriend Claudia van het leven heeft beroofd.

Dat verklaart de 41-jarige vrouw tegenover elsevier.nl.

Alimentatie

‘Hij wilde juist alles goed oplossen. Hij heeft het er nooit over gehad dat hij problemen had met die alimentatie. En hij was iedere dag met mij,’ zegt ze.

De 41-jarige vrouw kreeg begin maart een relatie met R., een week voordat Claudia het huis uit ging en elders in Zevenbergen ging wonen. De dood van Oskam kwam drie dagen nadat R. het huis te koop had gezet omdat hij met zijn huidige vriendin samen een huis wilde gaan kopen.

Feest

Op de avond van de moord belde R. met zijn vriendin om te vertellen dat een gepland gesprek met zijn ex goed was verlopen en dat ze was vertrokken om naar een feest te gaan met haar huidige vriend Jan.

Op dat feest is Claudia nooit verschenen. Haar huidige vriend sloeg volgens  pas om 2 uur ’s nachts alarm. Ze noemt het ‘vreemd’ dat hij de afwezigheid van Claudia niet eerder opmerkte.

Recherche

De vriendin van R. stelt vraagtekens bij de manier waarop de recherche te werk is gegaan. Zelf is ze bijvoorbeeld nog niet gebeld, ze moet alles uit de krant vernemen. Ook vindt ze het raar dat de rechercheurs niet bij buren zijn langsgegaan voor getuigenverklaringen. ‘William belde mij op en zei dat de rechercheurs zich gedroegen alsof hij verdachte was. Ze leken iedere andere optie direct uit te sluiten, terwijl er nog niet eens sectie op het lichaam van Claudia is verricht.’

Het feit dat R. heeft bekend, zegt zijn huidige vriendin niet veel, ‘Hij was zeer geïntimideerd door de rechercheurs en hij is zeer makkelijk te beïnvloeden. Ik geloof het pas als ik het uit zijn mond hoor.’

Bekentenis

De politie liet weten dat R in de nacht van zaterdag op zondag is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij verdwijning van Claudia.

In het verhoor gaf R. aan zijn ex-vrouw te hebben vermoord. Hij vertelde vervolgens waar hij het lichaam van Claudia had achtergelaten. Op de aangewezen locatie heeft de politie het lichaam van Claudia aangetroffen.