Politie vraagt tips over moord op ggz-directeur

02 januari 2014Leestijd: 1 minuut

De politie is een grootschalig onderzoek gestart om te achterhalen wie GGZ-directeur Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs doodschoot. Iedereen die meer weet over dit misdrijf moet zich melden bij de politie.

De politie vraagt ook tips over de mogelijke aanleiding van de gruwelijke moord op de 44-jarige Zweekhorst.

Reanimeren

Woensdagavond kwam bij de politie melding binnen van een schietpartij in de Dokkummerstraat. Agenten troffen de zwaargewonde Zweekhorst aan op straat. Hulpverleners probeerden hem nog te reanimeren, maar dat was tevergeefs.

Een groot aantal rechercheurs is op de zaak gezet. Zij brengen het leven van het slachtoffer in kaart. De toedracht van de schietpartij is compleet onduidelijk en alle scenario’s worden open gehouden.

Honden

Uit eerste getuigenverklaringen blijkt dat Zweekhorst waarschijnlijk is doodgeschoten door één verdachte. Hij droeg donkere kleding met een capuchon. De politie vraagt iedereen die iets is opgevallen op de avond van de moord, zich te melden.

Zweekhorst was het hoofd van de afdeling administratie, financiën en personeel van GGZ inGeest in Amsterdam. Hij werd neergeschoten tijdens het uitlaten van zijn honden. De honden renden naar het huis van Zweekhorst en zo werd de vrouw van het slachtoffer gealarmeerd.