nederland

Nederlandse benzine duurste van Europa na btw-verhoging

16 mei 2013Leestijd: 1 minuut

De btw-verhoging naar 21 procent voelen autobezitters in hun portemonnee. Met een gemiddelde prijs van 1,78 euro per liter betalen Nederlanders ten opzichte van hun Europese collega’s de hoofdprijs.

Dat heeft de ADAC, de Duitse ‘ANWB’, berekend.

Nergens in Europa betalen automobilisten zoveel voor hun benzine als in Nederland. Alleen Italië kan Nederland een beetje volgen. Italianen betalen gemiddeld 1,73 euro voor een liter benzine.

Buurlanden goedkoper

Een ritje over de grens loont. Duitsers zijn een stuk gunstiger af en betalen gemiddeld 23 cent minder en in België betaalt de automobilist ongeveer veertien cent minder per liter.

Dieselrijders zijn in Zwitserland weer het duurste uit (1,46 euro per liter) maar met een 1,44 euro per liter staat Nederland ook hier op een derde plaats.

De prijzen zijn overigens wel wat lager dan eind vorig jaar. In oktober zorgde een stijgende olieprijs ervoor dat een Nederlander gemiddeld zelfs 1,89 euro voor een litertje benzine moest betalen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.