Gemeente Den Haag sluit de Pier in Scheveningen

04 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

De Pier in Scheveningen moet volgende week vrijdag zijn deuren sluiten. Het gebouw voldoet niet aan de wettelijke eisen van brandveiligheid.

Burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) meldt dat vrijdag via zijn woordvoerder. De curator van de Pier in Scheveningen had tot 1 oktober de tijd om de noodzakelijke reparaties te bewerkstelligen, maar dat is niet gelukt.

Eisen

Tijdens een controle van de Veiligheidsregio Haaglanden en de Dienst Stedelijke Ontwikkeling bleek dat de reparaties niet zijn uitgevoerd. ‘Op vrijdag 11 oktober 2013 om 10.00 uur wordt de Pier afgesloten omdat het gebouw niet voldoet aan de wettelijk eisen van brandveiligheid.’

De curatoren en de ondernemers van de Pier zijn volgens Van Aartsen vrijdagochtend op de hoogte gesteld van het besluit.

Bedrijven

Van der Valk vroeg begin dit jaar faillissement aan voor de Pier. De curator wilde het markante gebouw veilen, maar de veiling werd afgeblazen omdat de tien serieuze partijen afhaakten.

Voor de ondernemers op de Pier betekent het besluit van Van Aartsen, dat zij hun bedrijven moeten sluiten. Zij krijgen hulp van de gemeente Den Haag bij het beëindigen van hun onderneming en krijgen advies over het elders in de stad openen van een nieuwe winkel.