nederland

Doelwit schietpartij Staatsliedenbuurt derde inzittende

07 januari 2013Leestijd: 1 minuut

De politie denkt dat het doelwit van de schietpartij in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam de derde – onbekende – inzittende is van de Range Rover. Bij die schietpartij kwamen mede-inzittenden Said el Yazidi (21 jaar) en de 28-jarige Youssef Lkhorf om het leven.

Afgelopen vrijdag werden de wapens gevonden die zijn gebruikt tijdens de schietpartij op 29 december. Het gaat om twee kalasjnikovs en een doorgeladen pistool. De politie vond de wapens in een sloot in Amsterdam-West.

Afdrukken

Volgens Het Parool zitten er veel afdrukken op de wapens. Ook in de vluchtauto’s zouden veel sporen zijn aangetroffen. Bij professionele aanslagen is dit zeer zeldzaam.

De schietpartij had plaats op 29 december om half elf ’s avonds in de Van Bossestraat in Amsterdam-West. Een zwarte Range Rover met Franse kentekenplaat werd veelvuldig beschoten met automatische wapens.

Schieten op agenten

De schutters zaten in een zilvergrijze Audi A4 Station. Op hun vlucht schoten de verdachten op motoragenten die hen achtervolgden. Daarbij raakte niemand gewond. De Audi werd later leeg teruggevonden.

Ook een donkerkleurige Volkswagen Golf met meerdere inzittenden zou betrokken zijn bij de schietpartij. Die auto werd uitgebrand teruggevonden.

De schietpartij leidde tot veel angst bij de omwonenden in de buurt. Burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) sprak van wild west-taferelen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.