Diederik Samsom wil nog steeds premier worden

12 september 2015Leestijd: 1 minuut
'ANP'

Ondanks de onrustigheid in de PvdA, ziet fractieleider Diederik Samsom zichzelf nog steeds premier worden. ‘Ik kan mij voorstellen dat ik als premier veel zou kunnen betekenen.’

Dit zei hij zaterdag in dagblad Trouw.

Nooit over beginnen

‘De post van fractievoorzitter is voor het mede mogelijk maken van verbeteringen in onze maatschappij heel geschikt – als ik hier niks voor elkaar krijg, lukt het nergens – maar ik kan mij ook voorstellen dat ik als premier veel zou kunnen betekenen,’ aldus Samsom.

Hij vroeg de interviewer ook of er even bij gezet kon worden dat hij die vraag kreeg: ‘Ik zou er zelf namelijk nooit over beginnen,’ zei hij.

Commotie

Volgens de krant werd het gesprek gevoerd voordat bekend werd dat partycoryfee Felix Rottenberg naar Samsom had uitgehaald.

Hij noemde hem de ‘bedrijfsleider van dit kabinet’ en zag in Lodewijk Asscher een betere partijleider. Rottenberg stapte naar aanleiding van de commotie die daarna ontstond op als voorzitter van de kandidatencommissie van de PvdA. Samsom wilde verder niet reageren op de verbale aanval van Rottenberg.