Kritiek op KLM-topman Eurlings, stakingen op komst

05 december 2013Leestijd: 1 minuut

Personeel van Air France-KLM heeft kritiek op de weinig zichtbare president-directeur Camiel Eurlings. Intussen dreigen de vakbonden met stakingen vanwege de verslechterde arbeidsomstandigheden.

Cabinepersoneel van KLM heeft op Facebook en WhatsApp hun profielfoto voorzien van een BOE-logo, dat staat voor ‘Boos op Eurlings‘.

Kritiek

Er is kritiek op zijn maatregel om personeel op Europese vluchten onder te brengen bij dochter Cityhopper (KLC) dat nadeligere arbeidsvoorwaarden kent. Daarnaast zou de topman ‘te weinig zichtbaar’ zijn op de werkvloer, schrijft De Telegraaf.

Vakbonden De Unie en FNV bereiden voor zaterdag acties voor en sluiten stakingen niet uit. Volgens Swen Laarveld van De Unie voelen veel medewerkers zich tekortgedaan door alle besparingen, gebrek aan waardering en slechte communicatie.

Zware concurrentiestrijd

Pieter Elbers, waarnemend directeur van KLM, herkent zich niet in dat beeld. ‘We maken een draai door de zware concurrentiestrijd. Voorop staat geen gedwongen ontslagen, maar de doelen van ons bezuinigingsprogramma moeten wel gehaald worden,’ zegt Elbers in De Telegraaf.

Transavia-personeel houdt zaterdag stiptheidsacties. Dat betekent dat de personeelsleden stipt volgens werk- en rusttijden zullen werken. Vertraagde vluchten dreigen daardoor aan de grond te blijven.