economie

Sociale partners willen soepelere hypotheekregels

17 december 2012Leestijd: 1 minuut

Werkgevers en werknemers willen dat het kabinet de hypotheekregels versoepelt en de huurplannen aangepast. Zo willen de sociale partners de verplichte aflossing voor nieuwe hypotheken beperken tot 50 procent.

Dat schrijft De Telegraaf maandag.

Conflict
Het kabinet en de sociale partners koersen volgens de krant af op een conflict.

‘Het is geen goed akkoord. Er is onderhandeld met de blik op de overheidsfinanciën en te weinig op de reële economie. Als je de regels strikt toepast, vermoord je een bedrijfstak,’ zegt een anonieme bron in de krant.

Kennismaking
De kwesties zouden woensdag worden besproken bij het ‘kennismakingsoverleg’ van de sociale partners met de top van het kabinet.

Naast het beperken van de verplichte aflossing voor nieuwe hypotheken tot 50 procent, zou ook de in het Regeerakkoord vastgelegde maximale huur van 4,5 procent van de WOZ-waarde moeten worden aangepast.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.