‘Moet ik een incassobureau op mijn broer afsturen?’

13 augustus 2015Leestijd: 3 minuten
'ANP'

Elke week geven drie deskundigen antwoord op vragen van lezers over financiële en juridische kwesties.

Mijn zoon woont en werkt al 8 jaar met zijn vrouw in China, voor een Duitse werkgever. Hij is bij mij in Nederland ingeschreven, maar niet aangifteplichtig. Hij overweegt in Nederland onroerend goed aan te schaffen voor de verhuur. Kan hij dan fiscale aanslagen verwachten en maakt het verschil of hij wel of niet in Nederland is ingeschreven?  K.N., Maassluis

Mijn moeder is steeds vergeetachtiger, maar staat niet onder curatele. Nu blijkt ze drie weken geleden te zijn ingegaan op een telefonisch aanbod om van energiebedrijf te wisselen. Die overstap is voor haar ongunstig. Kan zij daar nog onderuit? J.W., Enschede

Ik heb mijn broer 10.000 euro geleend. De eerste terugbetaaltermijn is verstreken. Ik heb geen geld (500 euro) ontvangen. Op mijn verzoek om te betalen, heeft hij niet gereageerd. Wat moet ik doen? Kan ik zelf een incassobureau inschakelen? K.P., Eindhoven

Elsevier nummer 34, 22 augustus 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.