buitenland

Hoogzwangere minister en een topeconoom: kabinet-Renzi in beeld

22 februari 2014Leestijd: 2 minuten

Trots presenteerde Matteo Renzi zaterdag zijn nieuwe kabinet. De hoogzwangere minister voor Vereenvoudiging en Openbaar Bestuur toonde haar bolle buik en de 33-jarige minister voor Hervormingen stal de show in een blauw mantelpakje. Topeconoom Pier Carlo Padoan moet de jonge club statuur geven.

Democratisch gekozen is kabinet-Renzi niet. De 39-jarige leider van de sociaaldemocraten probeert het volk daarom op een andere manier tevreden te stellen.

Veelbelovend

Een ploeg van jonge veelbelovende mensen moet onder aansturing van de internationale topeconoom Padoan (OESO,IMF) bliksemsnelle hervormingen doorvoeren.

Opvallend is dat Renzi, zelf 39 jaar, twee belangrijke posten aan jonge dertigers heeft gegeven. De 33-jarige advocaat Maria Elena Boschi wordt verantwoordelijk voor de hervormingen.

Stralend verscheen ze zaterdag in een felblauw mantelpakje, iets dat in de Italiaanse pers niet onopgemerkt is gebleven.

Dikke buik

Haar leeftijdsgenoot Marianna Madia krijgt de zware taak om het enorme ambtenarenapparaat aan te pakken. Maar de jonge Romeinse heeft nog wat anders aan haar hoofd. Madia is acht maanden zwanger en staat op het punt van bevallen. Daarnaast heeft ze al een kleintje thuis. De vader van dat kind heeft zich nooit gemeld.

Hoe dan ook een bont gezelschap dat door een vrolijke Renzi werd gepresenteerd. De eerste indruk heeft hij daarmee aan het Italiaanse volk gegeven. Nu de hervormingen nog.

Volg Servaas van der Laan op Twitter

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.