Poetin belooft ‘totale vernietiging’ van terroristen

31 december 2013Leestijd: 1 minuut

De Russische president Vladimir Poetin heeft beloofd terrorisme te bestrijden ‘tot hun totale vernietiging’. Het was de eerste keer sinds de twee aanslagen in het zuidelijke Volgograd dat Poetin zich over terroristen uitliet.

Poetin deed die uitspraak in zijn traditionele Nieuwjaarstoespraak (vertaling), die hij in de stad Chabarovsk in het verre oosten van Rusland hield.

Meedogenloos vechten

‘Beste vrienden, we buigen onze hoofden voor de slachtoffers van de wrede terreuraanvallen. We blijven zelfverzekerd, hard en meedogenloos vechten tegen terroristen, totdat ze volledig zijn geëlimineerd,’ sprak de Russische president.

Poetin reageerde op de aanslagen van zondag en maandag op het station en op een bus, waarbij 34 mensen om het leven kwamen. Hij beloofde de families van de slachtoffers van de terreur hulp: ‘We zullen alle terreurslachtoffers ondersteunen en zullen alles opnieuw opbouwen.’

Geen feest

In de stad Volgograd, waar het drie uur eerder 1 januari is dan in Nederland, zijn alle Oud en Nieuwfestiviteiten afgelast. Inwoners is gevraagd om geen vuurwerk af te steken.

De terreuraanvallen hebben internationaal vragen opgeroepen over de veiligheid tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji, die over anderhalve maand beginnen.