Egyptische minister: verkiezingen in februari of maart

08 november 2013Leestijd: 1 minuut

Egypte houdt in februari of maart parlementsverkiezingen. Aan het begin van de zomer kiest Egypte vervolgens een nieuwe president.

Dat heeft de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken, Nabil Fahmy, vrijdag gezegd in een interview met persbureau Reuters. Fahmy heeft gezegd dat uiterlijk aan het einde van het voorjaar de presidentsverkiezingen worden aangekondigd, en dat die vervolgens binnen twee maanden worden gehouden.

Grondwet

Voordat het zover is, stemt Egypte eerst in december voor een nieuwe grondwet. Een commissie werkt op dit moment aan aanpassingen van de grondwet die onder de afgezette president Mohammed Morsi werd opgesteld.

Aan de verkiezingen mag de Vrijheid en Gerechtigdheids-partij van de Moslimbroederschap, waar ook Morsi lid van is, deelnemen. De Moslimbroederschap-beweging werd juist onlangs nog verboden door de Hoge Raad.

Egyptische autoriteiten verlengden in september de noodtoestand in het land met twee maanden, omdat de veiligheidssituatie in Egypte nog steeds niet is verbeterd.